Škoda u plug-in hibridima ne vidi budućnost

Škoda u plug-in hibridima ne vidi budućnost
  • test :

Škoda u plug-in hibridima ne vidi budućnost

Do 2030. Škoda će predstaviti još tri električna modela, ali će se udaljiti od plug-in hibrida. Čini se da su oni slijepa ulica u razvoju elektromobilnosti.

Trenutno su plug-in hibridi prilično isplativi za proizvođače jer smanjuju prosječne emisije CO2. Kupci koji su do sada oklijevali u elektrifikaciji mogu ih posmatrati kao prelazno rješenje, jer kada takvom automobilu ponestane električne energije u baterijama, svejedno možete nastaviti vožnju.

Istraživanja pokazuju da mnogi vlasnici plug-in-hibrida uopšte ne pune baterije (postoje neke neobične ideje o tome kako se odnositi prema takvim kupcima …). Ove automobile tretiraju kao automobile s unutrašnjim sagorijevanjem. Proizvođači pak ne žele razvijati ovu tehnologiju. Domet PHEV automobila u električnom načinu rada u novim modelima neće se povećati, pa čak ni neznatno. Rijetko prelazi 50-60 km.

Era plug-in-hibrida nije dugo trajala. Sve ukazuje na to da će se uskoro završiti
Jedna od kompanija koja nudi takve modele je Škoda. U salonima češke marke možete naručiti i kupiti Octaviu i Superb sa utikačem. Suprotno glasinama, Kodiaq PHEV se nije pojavio nakon faceliftinga. U takvoj varijanti također neće biti Fabije ili Scale.

Zašto Škoda ne razvija portfelj hibridnih modela? Kako je izvijestilo InsideEVs , predsjednik marke Thomas Schafer jasno je rekao da budućnost kompanije vidi u drugim modelima.
“Naravno, plug-in hibridi su važni za flotne prodaje – i zato nudimo Superb i Octaviju, ali im se drugi automobili neće pridružiti. Za nas to nema smisla. Potpuno električni automobili su naša budućnost.

To znači da neće biti novih hibrida, a trenutne verzije gotovo sigurno neće imati nasljednike.

Zauzvrat, tri nova električna modela Škoda mogu se očekivati ​​do 2030

Svi će oni biti manji i jeftiniji od jedinog (električni Citigo se više ne prodaje) “električara” u asortimanu kompanije, tj. Enyaq iV. U isto vrijeme, Škoda vjerovatno neće na tržište plasirati automobile poput VW ID.3 ili Cupra el-Born. Šta onda možemo očekivati? Nadam se da je nešto zaista malo. Urbana, jeftina električna Škoda bi imala smisla.

Osim toga, sve se više govori o Enyaqu iV kupeu. Međutim, verzija s kosim krovom neće biti manja ili jeftinija od obične, pa se ne računa u gore najavljene “tri jeftine”.

Plug-in hibridi vjerojatno neće imati budućnost ni kod drugih marki

Evolucija se nastavlja, napredak se nastavlja i odbacuje sve kompromise i polumjere. Ništa nas neće spasiti od obaveznog prelaska na potpuno električne automobile. Bilo bi pametno da se užurbano počnemo spremati za nadolazeće promjene.

izvor

Pregleda 1,081 ukupno, Danas 2 ukupno

COMMENTS

Just say Your opinion.

YOUR COMMENT
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.